Karin och Max såg sig om innan de bestämde sig. Ganska snart fastnade de för Bimab-Villan, mycket för att det var ett lokalt husföretag verksamma i den region där de själva ville bo: – Förutom att de gjorde ett bra intryck tänkte vi att de kommer göra allt för att det ska bli bra, eftersom de är verksamma där vi kommer att bo, säger Karin med ett leende.

Fakta

Boarea
Byggnadsarea
Antal sovrum 

158 kvm
111 kvm
4 st

Det klickade direkt

Paret bodde tidigare i Malmö men bestämde sig för några år sedan att flytta ”hem”. Karin är uppvuxen i Marks kommun medan Max är från Göteborg. Efter en ganska snabb offertrunda med ett antal husfabrikanter och ett möte med Henrik på Bimab-Villan bestämde de sig.

– Det klickade direkt, det fanns en tydlighet och en trygghet hos dem som vi fastnade för. För oss var också det småskaliga viktigt och att gynna lokala verksamheter, berättar Max.

Levande, mysigt och välkomnande

Anledningen till att de hade börjat prata om att bygga eget hus var flera.

– Mycket förändras när man får barn. Vi längtade efter att inte alltid behöva gå till en lekplats utan ha en egen trädgård där barnen kan leka. Sedan var närheten till naturen viktig för oss. Och huset förstås. Det skulle vara levande, mysigt och välkomnande för oss och alla våra vänner.

Drivande och stöttande

När husbygget väl var igång flöt allt på enligt planerna. Paret ändrade en hel del från de ursprungliga ritningarna men upplevde aldrig att det var några problem.

– Det var en process men det var aldrig några konstigheter med Bimab-Villan. Samtidigt var de tydliga med de extra kostnader ändringarna medförde. Vi hade också en hel del kontakt med kommunen under själva byggprocessen och där var Bimab-Villan både drivande och stöttande vilket kändes så skönt.

Det estetiska viktigt

För både Max och Karin var det estetiska viktigt. Huset skulle helt enkelt vara snyggt. De utgick från en ritning men skapade ett helt annat hus. Allt från planritning och tillval till taklutning.

– Vi var kanske lite besvärliga, men vi var väldigt noga med att det skulle bli precis så som vi ville ha det. Hittade vi några tillval som Bimab-Villan inte hade i sitt urval var det aldrig några problem. De lyssnade på oss och var ett bollplank under hela processen.

Perfekt festhus

På frågan om vad som är bäst med huset svarar de att det är perfekt för fester. Det är öppet, har många vinklar, känns rejält och genuint. De minns känslan när de flyttade in.

– Det var extremt härligt, nästan en overklig känsla. Vi gick runt och bara kände in huset. Allt var nytt och doftade trä. Det var svårt att ta in, att vi nu hade ett eget hus.

När de ombeds att beskriva Bimab-Villan med tre ord kommer det efter lite förhandlande fram till fyra ord; pålitliga, bra bemötande, gediget.

Motsägelsefulla råd

Att vara med i ett husprojekt är väldigt lärorikt, det kan många husbyggare skriva under på. Karin och Max håller med men avslöjar också att det inte alltid är så enkelt. Deras råd är kanske något motsägelsefulla.

– Fundera ett varv till innan du tar något beslut, säger Max.

– Gå på magkänslan, säger Karin och skrattar.