För Therese och Nicklas var det viktigt att det husföretag de valde kändes personligt. Eftersom de dessutom hade hört så mycket positivt om Bimab-Villan borde saken vara klar: – Nej, vi kollade upp andra husföretag också. Det är inte så ofta man bygger hus så då vill man vara helt säker på att man gör rätt val, säger Nicklas.

Fakta

Boarea
Byggnadsarea
Antal sovrum 

210 kvm
140 kvm
4 st

Påverkade mycket själva

Anledningen till att det blev Bimab-Villan var flera. Paret hade hört att företaget var noggranna och att husen stod för kvalitet. Men det fanns fler skäl till att valet blev som det blev.

– Vi kände att vi kunde påverka mycket själva, ett vanligt kataloghus hade aldrig blivit exakt så som vi ville ha det. Dessutom fick vi ett trevligt bemötande från dag ett och hade sedan en bra dialog genom hela processen, säger Therese.

Totalentreprenad

En annan faktor var totalentreprenaden. Ett tryggt val som passade Nicklas och Therese bra.

– Vi ville veta vad det kostade från början, därför var valet enkelt. Den trygghet som totalentreprenad innebär är värd mycket. Vi har vänner som inte har haft totalentreprenad med sitt byggföretag och sedan fått problem. Dessutom ville ingen av oss vara med och styra och ställa under byggprocessen, det kändes bättre att lägga det ansvaret på någon som hade helhetsbilden och kompetensen, säger Nicklas.

Skapa rätt känsla

På tomten de köpt stod ett gammalt hus som de rev. De ville ändå att deras nya hus skulle smälta in i miljön och skapa ett liknande intryck som det gamla hade gjort. Därför lade de mycket tid på allt från att hitta rätt känsla för huset till små, men viktiga detaljer.

– Det här var vårt första hus så vi hade inte så mycket erfarenhet. Att sitta vid ett ritbord och till exempel bestämma hur stora rummen ska vara eller hur eluttagen ska placeras är inte så enkelt. Bimab-Villan var till stor hjälp och lotsade oss fram tills vi var nöjda med allt.

Tidskrävande men roligt

Själva byggprocessen upplevde Nicklas och Therese mest som rolig. Trots alla beslut som skulle tas och val som skulle göras.

– Det tog mycket tid men de problem som uppstod löste Bimab-Villan.

När paret två år senare bestämde sig för att bygga till ett uterum vände de sig återigen till Bimab-Villan.

– Det kändes naturligt att de fick bygga det också. Det blev så himla bra, det ser ut som att det alltid har funnits där.

Låt grundidén växa fram

De minns känslan när de flyttade in i huset. Tidigare hade de bott i en bostadsrättslägenhet, så att flytta in i ett eget hus var stort. På frågan om vilka tre ord de skulle välja att beskriva Bimab-Villan med svarar de; kompetens, trygghet och kvalitet.

 – Ska vi skicka med några tips till nybyggare så är det att kolla in andra hus, så många som möjligt. Känn in rum och föreställ er att de vore era, är de tillräckligt stora? Låt er grundidé växa fram sakta, låt processen ta tid innan ni bestämmer er hur ert nya hus ska se ut. Ni kommer att bo där i många år.