De hade hört en hel del gott om företaget, inte minst från en släkting till Anders. Men deras plan från början var att träffa minst ett par husfabrikanter. Så blev det inte, efter första mötet med Bimab-Villan hade de bestämt sig: – Vi fick ett sådant förtroende vid första mötet så vi bestämde oss direkt, säger Moa.

Fakta

Boarea
Byggnadsarea
Antal sovrum 

158 kvm
181 kvm
4 st

Totalentreprenad ett krav

Husets utseende och planlösning var naturligtvis viktigt men för Anders och Moa var allt runt omkring själva husbygget minst lika viktigt. Totalentreprenad var därför ett krav eftersom de inte gillar överraskningar, åtminstone inte vid husbyggen.

Drömde om eget space

Paret bodde redan innan i en villa men hade tröttnat på alla renoveringsprojekt och alla trappor. De drömde om ett enplanshus med mer utrymme och eget space för både barn och vuxna. Och det var precis det de fick.

– Jag minns när vi flyttade in, känslan var obeskrivlig. Vi är supernöjda med allt, men om vi ska välja ut två saker blir det den öppna planlösningen och köket från Länghemskök, säger Anders.

Checklista i åtta steg

Byggprocessen löpte på bra från början till slut. Hände något oförutsett så löstes det smidigt. En del av det kanske berodde på den checklista med åtta steg som Bimab-Villan arbetar efter.

– Så var det säkert, men allt var också väldigt bra organiserat och Bimab-Villan var hela tiden tillgängliga när vi hade frågor och funderingar, berättar Anders.

Som grädde på moset visade det sig att Anders kände flera av hantverkarna på byggarbetsplatsen eftersom han själv är i branschen.

Tips till husspekulanter

På frågan om vilka tre ord de förknippar med Bimab-Villan svarar paret kvalitet, noggrannhet och lyhördhet. Moa vill också gärna skicka med några tips till alla som är på väg att bygga hus.

– Ha gärna en buffert så du slipper prioritera bort något du verkligen vill ha. Planera planlösningen noga, vilka behov har ni? Tänk också igenom alla detaljer som till exempel eluttag, det går aldrig att få för många. Stressa inte och framför allt – njut av hela resan.