Therese och Charlie valde att träffa några olika husföretag, ett av dem var Bimab-Villan som de kände till sedan tidigare. Att välja hus är ett stort beslut, därför hade de inte bråttom utan urvalsprocessen fick ta sin tid: – Vårt val grundades till slut på rekommendationer från bekanta, vi hade även möjlighet att besöka deras villa. Dessutom var känslan efter vårt första möte med Bimab-Villan väldigt bra, säger Therese.

Fakta

Boarea
Byggnadsarea
Antal sovrum 

183 kvm
207 kvm
3 st

Hus de ritat själva

De minns inte att de bar på några speciella husdrömmar, det viktiga för dem var att få bygga ett eget hus som de hade ritat själva.

– Vi flyttade från en lägenhet i Göteborg till ett hus där vardagsrummet var lika stort som hela lägenheten. Det var en häftig upplevelse att flytta in i något som vi själva hade varit med och skapat.

Lugnare och tryggare

Att bygga hus är en ganska omfattande process. Therese och Charlie tycker att Bimab-Villan förklarar det på ett enkelt och bra sätt på hemsidan. Där beskrivs och förklaras allt från förfrågan och avtal till projektering och överlämning. För dem var också möjligheten att bygga med helentreprenad viktig.

– Det var en behaglig känsla som gjorde byggprocessen lugnare och tryggare även om vi valde att göra mycket av markarbetet själva.

Den röda tråden

Tuffast under hela byggprocessen tycker Therese var att få ihop den röda tråden.

– Vi hade ingen aning om hur vi skulle tänka när det gällde alla val. Vi kom fram till att följa vår magkänsla och inte överanalysera allt. Känns det bra så blir det ofta bra.

Mest nöjda är paret med att allt finns på ett och samma plan. En härligt barnvänlig miljö med en inbjudande öppen planlösning.

Pålitliga, hjälpsamma och kvalitet

När vi ber paret att beskriva Bimab-Villan med tre ord tänker de efter och kommer slutligen fram till pålitliga, hjälpsamma och kvalitet.

– Vi upplevde att medarbetarna på Bimab-Villan var väldigt engagerade och närvarande under hela byggprocessen. Och faktiskt även efteråt, när något har dykt upp så har de alltid ställt upp. Ska de skicka med några råd till andra som går i husbyggartankar är det att inte övertänka när det gäller alla val.

– Tag det ni gillar, så blir det bra.